Dia de la Dona i de la Nina en la Ciència

Dia de la Dona i de la Nina en la Ciència

Amb motiu del Dia de la Dona i de la Nina en la Ciència, el Departament de Física i Química de l’IES Ramon Llull va convidar a donar una conferència a l’alumnat de 2n de Batxillerat a la doctora en Física i catedràtica de la UIB en l’àrea de Física teòrica, Alícia Sintes Olives. Aquesta científica és la directora del grup de recerca de la UIB que va participar en la primera detecciò d’ones gravitacionals a través de la col·laboració LIGO. Aquests fita va ser reconeguda amb el premi Nobel de Física l’any 2017. i el premi Princesa d’Astúries el mateix any.

A més de donar a conèixer l’astronomia d’ones gravitacionals, també ha explicat als alumnes quin ha estat el seu camí com a dóna científica des dels inicis dels seus estudis fins a arribar a ocupar els càrrecs que desenvolupa a l’actualitat.

La conferència d’aquesta científica tan reconeguda, que va tenir lloc a l’Aula Magna del nostre institut el passat dilluns 12 de febrer, ha estat molt ben valorada per l’alumnat de 2n de Batxillerat . El departament de Física i Química espera poder convidar a més científiques que venguin a divulgar les seves recerques amb motiu del Dia de la Dona i de la Nina en la Ciència perquè ens agradaria que qualcuns dels nostres alumnes siguin les científiques i científics del futur.