.

Dimecres passat dia 11 de setembre la comunitat educativa de l’IES Ramon Llull, igual que totes les altres, es posava en marxa pel curs 2019/20. Per al nostre centre, fundat el 1836, suposava l’inici del curs 183 de la seva llarga historia.

Enguany, la direcció del centre amb l’ajuda de la coordinació de patrimoni, han volgut recuperar una antiga tradició del centre, perduda feia molt temps: l’exposició d’una LLIÇÓ INAUGURAL.

L’encarregat de pronunciar-la va ser l’economista i antic alumne de l’institut entre 1949 i 1955 MIQUEL ALENYÀ I FUSTER,  el títol era prou explícit: ELOGI DE L’INSTITUT EN ELS 183 DE LA SEVA EXISTÈNCIA”.

La xerrada fou ben profitosa perquè el ponent és un gran coneixedor de la història del centre i a més va transmetre a l’alumnat de batxillerat l’estima i l’admiració cap a una institució educativa més que centenària.

La lliçó s’estructurà entorn a tres eixos: l’EDIFICI “NOU” del centre que ja ha complit 103 anys i les vicissituds de la seva construcció; els ALUMNES més il·lustres on va destacar a la primera dona que obtingué el títol de batxillerat al centre, na Margalida Anckerman Pujol; i, el PROFESSORAT. En aquest darrer aspecte va recordar els cinc primers catedràtics de la casa, al 1836, i els docents repressaliats arran de la Guerra de 1936, quan nou dels dotze catedràtics que conformaven el claustre d’aleshores foren depurats i molts d’ells no pogueren tornar a dedicar-se a la docència.

La valoració de l’activitat fou positiva i es considerà aconsellable repetir-la pels propers cursos i convidar a algun dels exalumnes més destacables.